Maskisuositus opiskelijoille 29.10.2020

Noudatamme Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa Kotkassa KSAO:n rehtorin antamaan ohjeistusta kasvomaskin käytön suhteen.

Koronatilanne on ollut hyvin rauhallinen Kotkassa ja Kouvolassa koko syksyn. Viimeisen puolentoista viikon aikana tilanne on kuitenkin muuttunut. Olemme edelleen koronavirustilanteessa Kymsoten asiantuntijoiden arvioiden mukaan perustasolla, mutta riski koronavirustartuntojen leviämiseen on kasvanut merkittävästi.

Suosittelemme maskin käyttöä sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista ja turvavälien noudattaminen on haasteellista. Lähiopetuksen turvaamiseksi mahdollisimman pitkään tarkennetaan KSAOn maskisuositusta.

Aikaisempaan määräaikaiseen henkilökunnan maskisuositukseen tarkennuksena suosittelen vahvasti kertakäyttöisen kasvomaskin, kangasmaskin tai muovisen kasvovisiirin käyttämistä henkilökunnan lisäksi opiskelijoille koko opiskelu-/työpäivän ajan. Maskia suositellaan käytettäväksi erilaisissa työtilanteissa, joissa on henkilökontakteja, luokkaopetuksessa, käytännön opetuksessa, välitunneilla.

Opiskelijat vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaisesti 2. asteella maskien hankinnasta itse. Vähävaraisia tuetaan maskien hankinnassa sosiaalitoimen kautta. Muovinen kasvovisiiri sopii usein käytettäväksi myös niille, joilla allergia, astma tai jokin muu syy estää kiinteästi kasvoja vasten olevan maskin käytön. Kymsoten ohjeistus maskien käytöstä: https://korona.kymsote.fi/toimintaohjeet/maskien-kaytto/

Mikäli epidemiatilanteessa Kymenlaaksossa siirrytään kiihtymisvaiheeseen, voidaan KSAOn opetusta, joko kokonaan tai osittain siirtää tarvittaessa etäopetukseen.

Ohje on voimassa toistaiseksi ja sitä tarkennetaan tarvittaessa.

Rehtori


Kehity taitavaksi tekijäksi

Footer Repin Footer Yliopisto

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto
Repin-instituutin kuvataidekoulutus
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
GSM 040 595 5893 | GSM 044 556 5830

Muualla verkossa