Taideopiskelija Aarne Ruokokoski tekee unelmistaan totta Pietarissa

Opiskelin Kotkan Repin-instituutissa lukuvuoden 2015-2016. Kohdallani se oli oikeastaan ensiaskel klassisen maalaustaiteen salaisuuksiin, ja vuoden aikana huomasinkin, että vähitellen alkoi katsomaan asioita hiukan uusin silmin. Oli hienoa päästä harjoittelemaan uusia taitoja loistavien taiteilijoiden ja pedagogien ohjauksessa, vieläpä mukavan ryhmän ympäröimänä, kun aikaisemmin olin piirrellyt lähinnä itsekseni.

aarne ruokokoski 2 pietari

Kuva: Aarne Ruokokoski Pietarin kuvataideakatemian syyslukukauden näyttely professori Vladimir Pesikovin ateljeessa.

Vuoden aikana kovimmat haasteet ja toisaalta suurimmat onnistumiset kytkeytyivät vahvasti toisiinsa: haasteita tuottivat kolmiulotteisen muodon käsittely kaksiulotteisella pinnalla, värien lämpövaihtelu ja silmän ja käden yhteistyö esimerkiksi mittasuhteita piirtäessä. Muistan, kun ihan ensimmäisellä tunnilla piirsimme croquista, jota en ikinä ollut harjoitellut ja aika loppui aina kesken. Juuri näissä edellä mainituissa haasteissa tulivat mielestäni myös tärkeimmät edistysaskeleet ja onnistumisen kokemukset.

Suosittelen lämpimästi Repin-instituuttia kaikille, jotka haluavat kehittää kuvallista ilmaisuaan, hioa maalaustekniikkaansa tai vain heittäytyä maalaustaiteen matkaan ja nauttia uusista haasteista!

Aarne Ruokokoski

 


Kehity taitavaksi tekijäksi

Footer Repin 

Yhteystiedot