• Repin-instituutti

Uudet kasvot – Svetlana Ruoho

 

Repin-instituutin kuvataidekoulutus 2021-2022 käynnistyi lähiopetuksena elokuun lopussa. Kohtalaisen iso ryhmä taustoiltaan erilaisia opiskelijoita ryhtyi tutkimaan luonnon lainalaisuuksia piirtäen ja maalaten.  Tämä on jo kuudestoista Kotkassa järjestettävä klassinen kuvataidekoulutus, jonka ympäri on koottu joukko lahjakkaita tekijöitä ja innostuneita yhteistyökumppaneita. Tänä vuonna yhteistyö Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n kanssa jatkuu, mikä mahdollistaa edelleen ammatillisen tutkinnon osien suorittamista Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa.  

On selvää, että koronaviruksen aiheuttama epidemia vaikuttaa meidän elämäämme. Koulutuksen järjestäjän näkökulmasta edelliset kaksi lukuvuotta olivat varsin haastavia. On vielä varhaista tehdä johtopäätöksiä pandemian aikana opituista toimintamalleista, mutta tässä vaiheessa iloitsemme rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta, mahdollisuudesta järjestää lähiopetusta sekä uusista kuvataidekoulutuksen opettajista.    

 
Svetlana Ruoho, Dreams Come True ,116x120 cm, sekatekniikka    kankaalle, 2021

Taidemaalari Svetlana Ruohon kurssi käynnistyi syyskuussa osana Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen ohjelmaa. Svetlana on nyt ensimmäistä kertaa opettamassa Kotkassa. Kolmiulotteisen muodon rakentaminen, värien sekoittaminen, piirustus ja sommittelu ovat kurssin keskeisiä aiheita. Svetlana Ruoho on Leningradissa syntynyt ja Pietarin taideakatemiasta valmistunut taidemaalari. Korkeakoulutuksen lisäksi taiteilijan elämään on mahtunut lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä sekä opetustyötä Suomessa ja Venäjällä. Svetlana on asunut kymmenen vuotta Keski-Suomessa ja syksyllä 2021 on muuttanut Espooseen.

Svetlana Ruoho, Avaruuteen. 120 x 120 cm, öljy kankaalle, 2020

Svetlana Ruohon mielestä taiteen tehtävä on koskettaa sydäntä. Siitä kertovat myös taiteilijan herkät maalaukset, joissa luonnonaiheet yhdistyvät elävään impressionistiseen ilmaisutapaan. Estetiikan lisäksi taiteella on myös kasvatuksellinen tarkoitus. Taiteella on tärkeä rooli hyvän maun, tyylitajun tai harmonian ymmärryksen kasvattamisessa. Tämä tuo allekirjoittaneelle mieleen Pietarin taideakatemian rakennuksessa olevan ns. pyöreän pihan, jonka kaarevilla seinillä lukee neljä sanaa: maalaus, kuvanveisto, arkkitehtuuri ja kasvatus.

Teksti: Aleksandra Hintsala
Kuvat: Svetlana Ruoho 

 


Kehity taitavaksi tekijäksi

Footer Repin Footer Yliopisto

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto/
Repin-instituutin kuvataidekoulutus
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
GSM 040 595 5893 | GSM 044 556 5830