• Repin-instituutti

ART CAPITAL 2022

https://repininstituutti.fi/images/ajankohtaista/Art_apital_vliaikainen_nyttelypalatsi_2022.jpg

Grand Palais Éphémère isännöi ART CAPITAL -näyttelyä viiden päivän aikana 15.-20.2.2022. Vuodesta 2006 lähtien suurelle yleisölle avoinna oleva ART CAPITAL – näyttely kokoaa yhteen taustoiltaan erilaisia taiteilijoita ja on taidemaailman merkittävimpiä tapahtumia. Noin 2000 taiteilijan näyttelyn avajaisissa tiistaina 15.2.2022 oli yli 9 000 vierasta. Pariisista juuri palanneena mieleen jäivät avajaispäivän riemukas tunnelma ja valtava määrä teoksia eri puolilta maailmaa tulleilta taiteilijoilta. ART CAPITAL on laaja nykytaiteen foorumi ja erilaisten toimijoiden tapaamispaikka. Esillä ovat taidemaalarit, kuvanveistäjät, valokuvaajat, arkkitehdit ja paljon muuta.

 https://repininstituutti.fi/images/ajankohtaista/Art_Capital_Paris_Grand_Palais.jpg

Näyttelykokonaisuuteen kuului neljä erillistä taidesalonkia: Ranskalaisten taiteilijoiden salonki (SALON DES ARTISTES FRANÇAIS), Riippumattomien taiteilijoiden salonki (SALON DES ARTISTES INDÉPENDANTS), grafiikkaa ja paperilla tehtyä taidetta esittävä salonki sekä SALON COMPARAISONS.

Grand Palais Éphémère on arkkitehti Jean-Michel Wilmotten suunnittelema väliaikainen 10 000 m²:n näyttelykompleksi, joka sijaitsee Champ de Marsissa. Sen tarkoituksena on isännöidä näyttelyitä samalla kun Grand Palaisia kunnostetaan vuoden 2024 kesäolympialaisia varten.

Barna Gacsi, Le Salon des Artistes Français, Art Capital 2022 

https://repininstituutti.fi/images/ajankohtaista/Art_Capital_Paris_Aleksandra.jpg

Art Capital edistää yhteyksiä suuren yleisön, taiteilijoiden ja gallerioiden välillä. Repin-instituutista tähän näyttelyyn osallistui amanuenssimme Aleksandra Hintsala (Kulonen).

 

Yhteistyökumppanimme Ranskassa Anna Filimonova (keskellä) näyttelyn taiteilijoiden keskuudessa.


Kehity taitavaksi tekijäksi

Footer Repin Footer Yliopisto

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto/
Repin-instituutin kuvataidekoulutus
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
GSM 040 595 5893 | GSM 044 556 5830