Ranskalainen tarina

 

Kuva: Château de Bonnemare 

1500-luvulta peräisin oleva Château de Bonnemare -linna sijaitsee Normandian sydämessä 30 km:n päässä Rouenista. Linnan 22 hehtaarin kokoinen osittain luonnontilassa oleva puisto hohtaa hienostunutta tunnelmaa. Linnan huoneet on sisustettu klassiseen ranskalaiseen tyyliin, joka heijastaa linnan historiaa. Itse linna, sen seinät, tornit ja kaunis kappeli näyttävät satumaisilta myös kokeneenkin matkustajan silmissä.

Chateau de Bonnemaren on ollut saman perheen omistuksessa vuodesta 1888 lähtien, jolloin linnan omistajaksi tuli nykyisten omistajien Sylvie ja Alain Vandecandelaere isoisä notaari Gustave Gatine. Vuonna 2006 Bonnemaren avattiin yleisölle ja vuodesta 2018 lähtien linnassa on järjestetty erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Sylvie ja Alain herättivät Bonnemaren henkiin aivan uudella tavalla mahdollistamalla myös kiinnostavia kansainväliä projekteja.

Kuva: Sergei Pietilä Château de Bonnemaressa

Syyskuussa 2022 Chateau de Bonnemaressa toteutui kolmas viikon kestävä taideresidenssi, johon osallistui kuvataiteilijoita Ranskasta, Belgiasta, Suomesta, Hollannista, Israelista, USA:sta ja Ukrainasta. Residenssin järjestäjä kuvataiteilija Sergei Pietilä kutsui Bonnemareen loistavia tekijöitä ja mahdollisti vuoropuhelun residenssin osallistujien välille. Residenssin lopussa pidettiin näyttely yhteisen työskentelyn aikana tehdyistä teoksista. Bonnemaren näyttelyssä esitetiin vaikutelmia alueen arkkitehtuurista, maisemista ja niiden värimaailmasta.

Kuva: Irina Rebnitskaya, Château de Bonnemare, akvarelli paperille 2022.

Taide on universaali kieli. Chateau de Bonnemaren yhteistyöllä on paljon potentiaalia myös tulevaisuudessa. Linna ja sen lähiympäristö ovat kuin aarrearkku taiteilijalle ja taiteesta kiinnostuneelle matkailijalle. Notre Dame de Fontaine-Guérardin luostari on lyhyen kävelymatkan päässä linnasta. Château sijaitsee 12 km:n päässä Château-Gaillardista ja 35 km:n päässä Claude Monet'n talosta Givernyssä. Syyskuun residenssin päätyttyä toteutettiin ensimmäinen ”Ranskalainen tarina” -niminen yhteisnäyttely Akvarelli Ateljeessa Espoossa. Jokainen työ tässä näyttelyssä on kertomus kauneudesta, maailman värillisyydestä ja Bonnemaren innoittamasta taiteilijoiden vuoropuhelusta. Näyttely on auki 14.10.2022 asti. Näyttelyn taiteilijat: Irina Rebnitskaya, Svetlana Ruoho, Aleksandra Kulonen (Suomi), Sergei Pietilä (Suomi/Ranska), Daria Jamison (USA) ja Oksana Gribenyk (Ukraina).

 

 Vasemmalta oikealle mm.: Irina Kravchenko, Alain Vandecandelaere, Eeva Kaisa Jauhiainen, Satu Loukkola, Oksana Gribenyk, Aleksandra Kulonen, Sylvie Vandecandelaer, Irina Rebnitskaya, Blandine-Maryl Tranié, Peter Gluzberg, Sergei Pietilä, Darja Bjorn, Daria Jamison, Svetlana Ruoho.

 

Teksti: Aleksandra Hintsala
Kuvat: Aleksandra Hintsala, Irina Rebnitskaya


Kehity taitavaksi tekijäksi

Footer Repin

eduko logo rgb