Taidelauantai Merikeskus Vellamossa 1.10.2022

Tule kokeilemaan taiteen tekemistä Taidelauantaissa! Repin-instituutin kuvataidekoulutus järjestää Merikeskus Vellamon tapahtumassa avoimen taidetyöpajan, jonka teemana on Maisema.

Oletko kiinnostunut kuvataiteesta? Haluaisitko kokeilla itse taiteen tekemistä? Kiinnostaako kuvataideopiskelu?

Taidetyöpaja on maksuton ja siihen osallistuvat pääsevät tutustumaan päivän aluksi Merikeskus Vellamon ”Ihanuuksien ihmemaa” -näyttelyyn oppaan johdolla. Esillä olevat teokset ovat Ateneumin kokoelmista.

Lisätietoa Ihanuuksien ihmemaa -näyttelystä

Näyttelyyn tutustumisen jälkeen osallistujat pääsevät itse kokeilemaan taiteen tekemistä. Voit ottaa omat välineesi mukaan ja opettajat opastavat sinua. Välineinä vesivärit ja/tai akryylivärit. Jos sinulla ei ole omia välineitä, voit lainata niitä taidetyöpajassa.

Taidetyöpajassa on paikkoja rajoitetusti ja tällä hetkellä aamupäivän aloitus ja kierros on täynnä. Mutta myöhemmin päivällä voit tulla taidetyöpajaan myös ex tempore, jos näyttää siltä, että tilaa on. Taidetyöpajaan osallistuminen ei edellytä Merikeskus Vellamon pääsymaksun maksamista. Taidetyöpaja alkaa klo 10.30 ja päättyy klo 16.00.

Lisää Taidelauantain ohjelmasta

Taiteen tekemisen lisäksi voit tutustua Repin-instituutin kuvataidekoulutukseen.
Syyslukukausi on jo alkanut, mutta vielä ehdit mukaan!
Seuraavan opintojakso (Moduuli 2) alkaa 7.11.2022 ja sen aiheena on Muotokuva. Opintojaksolla opiskelija oppii muotokuvan piirustuksen ja maalauksen perusteita. Lisäksi opintojakso sisältää plastisen anatomian sekä kuvanveiston kurssit.
Voit osallistua koko jaksoon tai yksittäisille viikoille.

Tutustu kuvataidekoulutukseemme!

HETKI LUONNOSSA

Taiteilijat ovat jo kauan maalanneet ulkona. Työskentely luonnossa kehittää maalarin havaintokykyä ja nopeaa työskentelytapaa. Luonnossa valo ja varjo muuttuvat jatkuvasti, mikä johdattaa tekijän ratkaisemaan hetkessä monia kuvan sommittelun ja ilmaisun kysymyksiä. Emotionaalisella tasolla luonnosta löytyy ihmisen tunteisiin verrattavissa olevia olotiloja. Vuorokauden eri ajankohdat, vuodenajat ja vaihteleva sää luovat mahtavia puitteita luovalle työlle.

 
Kuvat: Arto Pylvänäinen 2022

Ulkoilmamaalausta pidetään alun perin Ranskasta lähtöisin olevana maalaustapana. Ranskalaisten impressionistien vallankumouksellinen perinne on edelleen vaikuttamassa kuvataideopetukseen sekä käsitykseen valon ja varjon luonteesta.  Maisemamaalauksen rooli nykytaiteessa on muuttunut. Suomessa maisema on kuitenkin pysynyt melko keskeisenä aiheena niin maisemansuunnittelussa kuin taiteessakin. Maisemamaalaus on edelleen yksi tärkeimmistä tehtävistä varsinkin klassisessa kuvataidekoulutuksessa. 

Maisemamaalauskurssien toteutus mahdollistaa erilaisten tekijöiden kohtaamisia kotimaassa ja ulkomailla. Työskentelykenttä maantieteellisesti on laaja, mikä rikastuttaa työskentelyprosessia ja taiteilijoiden vuorovaikutusta. Repin-instituutin kuvataidekoulutus toimii Kotkassa. Kaakkois-Suomessa sijaitseva toimipaikkamme tarjoaa myös loistavia mahdollisuuksia monipuoliseen maisemamaalaukseen. Täältä löytyy meri-, metsä- ja kaupunkimaisemia. Kotkassa on myös tunnettuja puistoja ja Kymijoen kauniita rantoja. Repin-instituutin kuvataidekoulutus on järjestänyt maisemamaalauskursseja Kotkassa vuodesta 2004 lähtien ja täällä on edelleen paljon maalattavaa. Juuri päättynyt Irina Rebnitskayan vetämä Plein Air –akvarellimaalauskurssi on jälleen innostanut osallistujia vangitsemaan maisemaa ja hetkessä muuttuvaa kauneutta sekä ottamaan haltuun akvarellimaalauksen tekniikkaa.

 
Kuvat: Arto Pylvänäinen, Marjo Ruskela 2022

Teksti: Aleksandra Hintsala
Repin-instituutin kuvataidekoulutus, Kotka.

Akvarelli Ateljee Leppävaarassa esittelee 16 taitelijan metsäaiheisia maalauksia

Akvarelli Ateljeessa Leppävaarassa on meneillään näyttely, johon osallistuu 16 taiteilijaa eri puolilta Suomea. Näyttelyn toinen osa on esillä samaan aikaan Virossa Võrussa, missä 22 paikallista taiteilijaa esittelee omia akvarellejaan . Yhteinen nimittäjä on metsä. Metsällä on erityinen paikka sekä suomalaisten että virolaisten sieluissa. Metsät virkistävät ihmistä ja samalla metsien hyvinvointi on ihmisille tärkeää.

Metsä-näyttelyn akvarellit on toteutettu erilaisilla tekniikoilla. Jokainen tulkitsee metsää oman näkemyksensä ja tyylinsä pohjalta: Aleksandra Kulonen on maalannut perinteisen maiseman, jota hallitsevat suuret kuuset ja Anu Ahonen on maalannut sumuisen ja kosteutta tihkuvan maiseman, josta yksityiskohdat eivät erotu. Näyttelyn ainoa espoolainen taiteilija on Harri Ahonen, jolta on esillä Talvinen koivikko -maalaus.

Lue tästä koko artikkeli

Teksti: Anneli Tuominen-Halomo, LÄNSIVÄYLÄ

Kymenlaakson kesäyliopiston ja Edukon välinen sopimus allekirjoitettiin

Vuonna 2019 alkoi yhteistyö Kouvolan seudun ammattiopiston (KSAO), nykyisin Kouvolan ammattiopisto EduKo, kanssa. Tämän ansiosta Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa voi opiskella tutkintotavoitteisesti osan Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta.

Sopimus koulutusyhteistyön jatkumisesta seuraavaksi kolmeksi vuodeksi allekirjoitettiin Kouvolassa 31.3.2022. Allekirjoittajina Petri Tani, rehtori ja toimitusjohtaja Kouvolan seudun ammattiopisto Oy, EduKo ja Elina Ivakko, rehtori, Kymenlaakson kesäyliopisto.

Kotkassa opiskellaan 1 vuosi (45 osaamispistettä), minkä jälkeen opiskelija voi jatkaa opintoja Kouvolassa ja suorittaa loput Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta (laajuus yhteensä 180 osaamispistettä).

Tutustu tarkemmin koulutukseen

(artikkelin kuva: Tuuli Koivisto)

Kehity taitavaksi tekijäksi

Footer Repin Footer Yliopisto

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto/
Repin-instituutin kuvataidekoulutus
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
GSM 040 595 5893 | GSM 044 556 5830