Akvarelli Ateljee Leppävaarassa esittelee 16 taitelijan metsäaiheisia maalauksia

Akvarelli Ateljeessa Leppävaarassa on meneillään näyttely, johon osallistuu 16 taiteilijaa eri puolilta Suomea. Näyttelyn toinen osa on esillä samaan aikaan Virossa Võrussa, missä 22 paikallista taiteilijaa esittelee omia akvarellejaan . Yhteinen nimittäjä on metsä. Metsällä on erityinen paikka sekä suomalaisten että virolaisten sieluissa. Metsät virkistävät ihmistä ja samalla metsien hyvinvointi on ihmisille tärkeää.

Metsä-näyttelyn akvarellit on toteutettu erilaisilla tekniikoilla. Jokainen tulkitsee metsää oman näkemyksensä ja tyylinsä pohjalta: Aleksandra Kulonen on maalannut perinteisen maiseman, jota hallitsevat suuret kuuset ja Anu Ahonen on maalannut sumuisen ja kosteutta tihkuvan maiseman, josta yksityiskohdat eivät erotu. Näyttelyn ainoa espoolainen taiteilija on Harri Ahonen, jolta on esillä Talvinen koivikko -maalaus.

Näyttely on avoinna vielä muutaman päivän.

Lue lisää tässä

Teksti: Anneli Tuominen-Halomo, LÄNSIVÄYLÄ

Kymenlaakson kesäyliopiston ja Edukon välinen sopimus allekirjoitettiin

Vuonna 2019 alkoi yhteistyö Kouvolan seudun ammattiopiston (KSAO), nykyisin Kouvolan ammattiopisto EduKo, kanssa. Tämän ansiosta Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa voi opiskella tutkintotavoitteisesti osan Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta.

Sopimus koulutusyhteistyön jatkumisesta seuraavaksi kolmeksi vuodeksi allekirjoitettiin Kouvolassa 31.3.2022. Allekirjoittajina Petri Tani, rehtori ja toimitusjohtaja Kouvolan seudun ammattiopisto Oy, EduKo ja Elina Ivakko, rehtori, Kymenlaakson kesäyliopisto.

Kotkassa opiskellaan 1 vuosi (45 osaamispistettä), minkä jälkeen opiskelija voi jatkaa opintoja Kouvolassa ja suorittaa loput Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta (laajuus yhteensä 180 osaamispistettä).

Haku lukuvuodelle 2022-2023 avautuu verkkosivuillamme 2.5.2022 - tutustu ja hae koulutukseen!

(artikkelin kuva: Tuuli Koivisto)

Taidetyöpajat Ukrainasta paenneille lapsille ja nuorille

Kymenlaakson kesäyliopisto järjestää huhtikuun alusta lähtien maksuttomia taidetyöpajoja Ukrainasta paenneille lapsille ja nuorille. Kotkaan on jo tullut ja tulee koko ajan lisää pakolaisia Ukrainasta. Osa siirtyy vastaanottokeskuksen kautta muualle ja osa majoittuu Kotkaan. Halusimme tarjota Kotkassa oleville lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä. Otimme yhteyttä Kotkan vastaanottokeskukseen ja sieltä näytettiin suunnitelmillemme vihreää valoa. 

Työpajat pidetään maanantaisin klo 17-19: 4.4, 11.4, 18.4, 25.4, 2.5, 9.5 ja 16.5. 2022 osoitteessa Laivurinkatu 7. Työpajojen vetäjinä toimivat ammattimaiset taiteilijat Irina Tatarnikova ja Katja Fortuna. Työpajojen kieli on ukraina ja venäjä. Työpajat on tarkoitettu 5-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille, pienemmät lapset voivat osallistua esim. vanhempiensa kanssa.

Ilmoittautumiset puh./whatsapp  +358 40 5955893 tai sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

-> Lisätiedot suomeksi (ks liite) / Дополнительная информация на русском языке (см. вложение)
-> Дополнительная информация на русском языке / Більше інформації українською мовою (див. вкладення)

Art Capital 2022

Art Capital -näyttely Pariisissa

Grand Palais Éphémère isännöi Art Capital -näyttelyä vuonna 2022. Viiden päivän aikana  15.2.-20.2.2022 Art Capital -näyttelyssä voi tutustua 2 000 taiteilijan teoksiin. Esillä ovat taidemaalarit, kuvanveistäjät, valokuvaajat, arkkitehdit ja paljon muuta. Vuodesta 2006 suurelle yleisölle avoinna oleva Art Capital – näyttely kokoaa yhteen taustoiltaan erilaisia taiteilijoita ja on taidemaailman merkittävimpiä tapahtumia.

Art Capital edistää yhteyksiä suuren yleisön, taiteilijoiden ja gallerioiden välillä. Repin-instituutista tähän näyttelyyn osallistui amanuenssimme Aleksandra Hintsala.

Seuraa kansainvälisiä tunnelmia somessa: Repin-instituutin FB- ja Instagram-sivu

Lisää tapahtumasta voit lukea Aleksandran blogikirjoituksesta.

             

 

 

Kehity taitavaksi tekijäksi

Footer Repin Footer Yliopisto

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto/
Repin-instituutin kuvataidekoulutus
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
GSM 040 595 5893 | GSM 044 556 5830